11 Kasım 2016 Cuma

Seramik Sinterleme Fırınları

Seramik sinterleme fırınları   çeşittir.


Döner fırın
Tünel Fırın
Kutu tipi
Tüp Fırınlar

1.Kutu Tipi Fırınlar 


Kutu tipi fırınlar genel olarak laboratuvar ortamında kullanılır. Bu tip fırınlarda 300 C nin üzerinde fırın kapağı açılmaz. Seramik malzemelerin termal şok dirençleri çok yüksek olmadığı için bu sıcaklıkların üzerinde termal şok görülmesini istemediğimiz için fırın kapağını açmıyoruz.

Yakıtlar : LPG , Doğal Gaz , Elektrik


2.Tünel Fırın 

Bu tip fırınlar seramik endüstrisinde en sık rastlanılan endüstriyel tipte fırınlardır. Birden fazla vagon raylar vasıtasıyla fırının içine sürüklenir. Çalışma sıcaklığı 1000 - 1500 C 'dir.

3 bölümden oluşur. ;

Ön ısıtma , pişirme (cehennemlik), soğutma

Yakıtlar : Doğal Gaz , Fuel-oil , LGP , Mazot 

3. Döner Fırınlar

 Döner fırınlarda dolomit , magnezit gibi refrakterlerin önce kalsine edilip sonra sinterlendiği fırınlardır. Çalışma sıcaklığı 1000-1800 C 'dir.Ters akım prensibine göre çalışır.

Yakıtlar : Doğal Gaz, Fuel-oil
Kalsinasyon Bir maddenin nemini ve karbondioksit gibi uçucu maddelerini uzaklaştırmak için o maddeyi erime noktasının altında ısıtma (kavurma) işlemi. Cevherin öğütülmesinden sonra faydalı hale getirmek için en çok yapılan ilk işlemlerden biridir.

4.Tüp Fırınlar 

AKADEMİK*Genellikle SiAlON , Si3N4 , B4C gibi yüksek sıcaklıklarda sinterlenen mühendislik seramiklerinin atmosfer kontrollü sinterleme işlemlerinde kullanılır . (Yüksek sıcaklıklarda sinterlenen atmosfer kontrollü sinterleme işlemidir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder